Agjencia doganore në Ankona: CAMAR DI MAURO MARTELLI SAS

CAMAR nga Mauro Martelli SAS është themeluar në Ankona në vitin 1997 me nismën e transportuesit doganor, Mauro Martelli, si kompani ME MENAXHIM FAMILJAR. Punonjësit, sikurse edhe klientët tanë, bëhen pjesë e familjes sonë dhe konsiderohen si të tillë.

 

Gjatë këtyre 24 viteve veprimtari tregtare private dhe me mbi 40 vjet përvojë në këtë sektor, kompania jonë dhe stafi ynë janë dalluar për profesionalizmin, seriozitetin dhe konfidencialitetin e treguar ndaj klientëve, të cilët vijnë tek ne apo tek të cilët shkojmë për llogari të kompanive të transportit dhe operatorëve të logjistikës dhe dërgesave kombëtare dhe evropiane.

Falë dimensioneve tona "të vogla" kemi mundësinë të ofrojmë një shërbim gjithnjë të personalizuar dhe të orientuar ndaj nevojave të klientëve tanë. Qofshin ata emra të mëdhenj në industrinë vendase të automobilave apo artizanë të vegjël që hedhin hapat e tyre të parë në sektorin e import-eksportit, përmes kompanive të mëdha të transportit, stafi ynë është gjithmonë i gatshëm t'ju ndihmojë për të gjitha nevojat që keni.

AKTIVITETI YNË KRYESOR ka në qendër kryesisht veprimtaritë e importit, eksportit dhe tranzitit nga dhe për në TURQI, një nga partnerët kryesorë ekonomikë të vendit tonë. Me kalimin e viteve jemi njohur si agjentë doganorë në Ankona nga mbi 60 transportues turq që operojnë me Italinë dhe Evropën.

Kështu, në vitin 2014, enti turk TOBB UND LOJISTIK YATIRIM, një shoqatë që bashkon dhomat turke të tregtisë dhe sindikatat e transportuesve turq, na zgjodhi si agjentët e tyre doganorë ekskluzivë në Ankona.

 

Po kështu, në vitin 2016, SGS S.A. (Société Générale de Surveillance), organi i parë certifikues në nivel ndërkombëtar, na zgjodhi ne si partnerët e tyre ekskluzive për tranzitin në Ankona. Falë platformës së pronarëve të tyre, TRANSITNET, kemi mundësinë t'i ndihmojmë të gjithë klientët e këtij enti shumëkombësh që kanë nevojë për procedura tranziti pranë portit tonë.

Natyrisht që biznesi ynë nuk është i kufizuar vetëm në Turqi, pasi operojmë me të gjitha vendet e pellgut mesdhetar me transport me kamionë dhe në nivel global me dërgesa me kontejnerë.

Pavarësisht nëse janë kamionë për transport mallrash që prishen lehtë apo kontejnerë me produkte "të thjeshta" plastike, OBJEKTIVI ynë është gjithmonë ta trajtojmë çdo proces si të kishte urgjencën më të madhe. Ne e dimë se edhe një orë e vetme vonesë mund të ndikojë në çmimin përfundimtar të shitjes, veçanërisht në rastin e stokut të produkteve të peshkut, siç dimë gjithashtu që çdo klient, pavarësisht llojit të produktit të porositur, ka nevojën dhe dëshirën që t'i marrë mallrat e porositura sa më shpejt të jetë e mundur, për të shmangur vonesa të mundshme në prodhim.

VIZIONI ynë është krijimi i një rrjeti PROFESIONISTËSH të vendosur në të gjithë Italinë, për të plotësuar nevojat e të gjithë klientëve në çdo cep të vendit tonë. Kështu shmangim "thithjen" e klientëve nga kompanitë gjigande dhe"super grupet" e ndryshme që po fitojnë terren në mjedisin tonë të punës, si në nivel kombëtar ashtu edhe në nivel evropian, të cilët, duke pasur parasysh dimensionet e tyre, nuk janë në gjendje të ofrojnë shërbime "të personalizuara ". Në fakt, është shumë e lehtë të bësh premtime të mëdha për të fituar një markë të shkëlqyer, por më pas të mos dish ta ndjekësh duke e menaxhuar siç duhet. Kur cilësia e shërbimit bie, edhe nëse kostot mbahen jashtëzakonisht të ulëta, shohim që klientët tërhiqen nga mundësi të reja. Qëllimi ynë është që TË KRIJOJMË PUNË dhe TA NDAJMË atë e mbi të gjitha me biznese të vogla si i yni, e jo t'i nxjerrim jashtë loje duke ofruar shërbime me kosto dhe cilësi të ulët. Profesionalizmi dhe cilësia paguhen dhe është e paimagjinueshme, zhvlerësuese dhe aspak profesionale të bësh një punë si e jona, në të cilën çdo ditë duhet të përditësohesh me të rejat dhe rregullat përkatëse, për të bërë më pas "fatura 5 €" siç bëjnë shumë grupe të mëdha.

Duke u përpjekur gjithmonë të punojmë me maksimumin e kompetencave dhe të profesionalizmit për të zvogëluar kohën dhe kostot për shkak të palëve të treta (për shembull çdo kamatëvonesë ose ndëshkim për ndalesat e kamionëve ose të kontejnerëve), jemi në gjendje të ofrojmë një gamë të gjerë shërbimesh:

 

IMPORTE PËR KLIENTË ITALIANË DHE PËR KLIENTË EVROPIANË ME PËRFAQËSI FISKALE

 

1)      Importe përfundimtare me pagimin e TVSH-së në doganë;

2)      Importe përfundimtare me DEKLARATA DOGANORE;

3)      Importe përfundimtare me DEPOZITIM të TVSH-së;

4)      Lëshimi i dokumenteve të tranzitit T1;

5)      Futja e mallrave në MAGAZINËN DOGANORE PRIVATE (DDP);

6)      Asistencë për lëshimin e certifikatave shëndetësore;

7)      Asistencë për lëshimin e certifikatave veterinare;

8)      Asistencë për lëshimin e certifikatave radiometrike me kërkesë për ndërhyrje nga teknikë të kualifikuar;

 

Në mënyrë të ngjashme, në rastin e klientëve evropianë që do të donin të zhdoganonin në Itali, mund të ofrojmë shërbime përfaqësimi fiskal përmes njërit prej partnerëve tanë, për të shmangur nevojën e kryerjes së proceseve të mundshme në porte apo vende të tjera evropiane.

 

EKSPORTE PËR KLIENTË ITALIANË DHE PËR KLIENTË EVROPIANË ME PËRFAQËSI FISKALE

 

1)      Eksporte përfundimtare;

2)      Lëshim certifikatash ATR;

3)      Lëshim certifikatash EUR1;

4)      Lëshim certifikatash EUR-MED;

5)      Asistencë për lëshimin e dokumenteve në bazë të letrave të kredisë;

 

VEPRIMTARITË E TRANZITIT

 

1)      Lëshimi dhe dhënia e TIR CARNET;

2)      Lëshimi dhe dhënia e dokumenteve T1/T2 me garanci vetjake;

3)      Lëshimi dhe dhënia e dokumenteve T1/T2 me garanci TOBB UND;

4)      Lëshimi dhe dhënia e dokumenteve T1/T2 me garancinë SGS TRANSITNET;

5)      Pajisja me CARNET ATA;

6)      Lëshimi dhe dhënia e dokumenteve T2L;

 

VEPRIMTARITË NDËRKOMUNITARE

 

Si operatorë të autorizuar për dorëzimin e listave të INTRASTAT, jemi në gjendje t'u vijmë në ndihmë kompanive edhe për veprimtaritë ndërkomunitare.

 

KËSHILLIM DHE TRAJNIME

 

Duke pasur parasysh përvojën e lartë të fituar ndër vite, ofrojmë edhe shërbime këshillimi në sektorin doganor për kompanitë, duke ofruar, për shembull, shërbime auditimi për marrjen e statusit AEO dhe EKSPORTUES TË AUTORIZUAR dhe njohjen e VENDEVE TË MIRATUARA. Po kështu ofrojmë edhe një shërbim TRAJNIMESH DOGANORE për ata që duan të krijojnë një departament të dedikuar brenda tyre.

 

VEPRIMTARITË E MAGAZINIMIT

 

Magazina jonë prej rreth 400 metrash, e vendosur në hyrje të portit të Ankonës, ka një pozicion strategjik dhe shumë të përshtatshëm duke marrë parasysh pozicionin e veçuar, pra larg rrëmujës dhe trafikut të zonës qendrore të portit. Ne jemi të pajisur me ashensorë elektrikë dhe me benzinë dhe mund të ruajmë në mënyrë të sigurt çdo lloj produkti jo ADR dhe/ose që nuk kërkon një temperaturë të kontrolluar.

ANKONA ka një pozicion të favorshëm nga natyra në brigjet e Italisë Qendrore dhe të Adriatikut. Duke qenë se lidhet çdo ditë me portet kryesore të Greqisë, Shqipërisë dhe Kroacisë, është një nga portet kryesore të pellgut tonë, si dhe një nga rrugët më të përdorura e më të shpejta për lidhjet me kamionë me vendet e Lindjes së Mesme.

Me kalimin e viteve kemi marrë autorizime dhe certifikime të shumta, si përforcim i standardeve tona etike dhe të punës.

Jemi një kompani e certifikuar AEO ITAEOC110456, si dhe mbajmë në depot tona statuset DEPOZITIM I TVSH-së dhe DDP DEPOZITA DOGANORE PRIVAT.

Jemi marrës dhe dërgues të autorizuar, ndaj mund të marrim në ngarkim dokumentet e tranzitit T1 24 orë në ditë, 7 ditë në javë. Kjo, falë procedurës së vendit, na mundëson të importojmë produkte që nuk kërkojnë kontrolle nga palë të treta edhe ditën e diel e në çdo orë, një detaj shumë i vlerësuar nga klientët tanë që punojnë në sektorin ushqimor dhe duke pasur parasysh natyrën e produkteve të tyre që prishen lehtë, u nevojitet t'i marrin dërgesat sa më shpejt të jetë e mundur.

Ne punojmë çdo ditë, nga e hëna deri të dielën, duke ofruar çdo lloj veprimtarie.

Për informacione të mëtejshme, mbetemi në dispozicionin tuaj të plotë.